Mooie samenwerking Aart Camperinbouw en Van Tuyl Compact Campers

En weer kunnen we een nieuw model aan ons assortiment toevoegen. De Compass 500s heeft het levenslicht gezien. Gebouwd in ons onderkomen in Heino op basis van de Peugeot Boxer/ Fiat Ducato. En geleverd aan onze opdrachtgever, Van Tuyl Compact Campers in Herwijnen (Betuwe), die ook de verkoop van dit model voor zijn rekening neemt. 

Alle reden dus om nog even contact te leggen met eigenaar Jacco van Tuyl die zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken steekt. “Ik ben heel blij met het resultaat, maar eerlijk gezegd had ik het ook niet anders verwacht. We werken al samen sinds 2004 en kunnen lezen en schrijven met de mensen bij Aart Camperinbouw. Ze zijn servicegericht, helder in de communicatie en echt gebrand om kwaliteit te leveren.”

De klantwens staat centraal

De Compass 500s is een variant op de Compass 500 die in 2019 in de markt is gezet op basis van een concept dat al 25 jaar oud is. Voor de meest actuele versie kunnen we met een gerust hart stellen dat deze echt is gecreëerd en verfijnd aan de hand van klantwensen. 

Zonder natte cel 

“De opdracht die we onszelf hebben gegeven, is een camperbus te maken die compact en praktisch is en voldoet aan de vraag vanuit de markt om de natte cel achterwege te laten. Daar wordt tegenwoordig vaak helemaal geen gebruik meer van gemaakt”, weet Van Tuyl. Het bouwen zonder natte cel zorgt voor aanzienlijk meer leefruimte in de camper. “Nu denk je: hoe zit het dan met het toilet? Dit hebben we verwerkt in een aparte demontabele poef met domatic wc. Praktisch en efficiënt!”

Schot in de roos

Zowel Van Tuyl Compact Campers als Aart Camperinbouw heeft hoge verwachtingen van de Compass 500s. “We zijn vorig jaar samen in dit avontuur gestapt zonder dat we een idee hadden waar we uitkomen, maar het lijkt een schot in de roos”, stelt Arne Veluwenkamp, mede-eigenaar van familiebedrijf Aart Camperinbouw, vol trots.

Er broeit wel weer wat…

Natuurlijk is het mooi om even de tijd te nemen voor het vieren van successen, maar bij beide bedrijven gaat het vizier toch al snel weer richting vervolg van de samenwerking. “Ja, er broeit wel wat”, geeft van Tuyl toe. Zonder al teveel details prijs te geven, verklapt hij wel dat er – vermoedelijk dit jaar – een derde model van de Compass op de markt komt. En dat dit model na de 540m en de 500s wordt geconstrueerd op basis van een L1H1 met hefdak. 

Rudi Buitenkamp

Namens Aart Camperinbouw

Geef een reactie

Hi, Waar kan ik je mee helpen?