“Met een camperbus koop je een stukje vrijheid!”

Wellicht komt de volgende uitspraak je bekend voor: ‘Als ik met pensioen ben, dan kopen we een camper’. Een prachtig vooruitzicht, maar waarom zou je wachten tot je niet meer hoeft te werken? Gelukkig zien we bij Aart Camperinbouw dat ook de jonge generatie steeds meer belangstelling krijgt voor deze manier van reizen. Dus, wanneer ga jij genieten van deze cocktail van vrijheid, avontuur en romantiek?

Inspiratie nodig?

Misschien heb je een zetje in de rug nodig en dat geven we je graag. Niet vanuit onszelf, want dat is net iets te gemakkelijk. Nee, we doen het door het verhaal van Tanja en Sander uit Nijmegen op te tekenen. Een jong stel met een grote passie voor reizen. Het liefst met vliegtuig en in ieder geval buiten Europa. Tot dit jaar althans. Als we ze medio oktober spreken, zijn ze net terug uit Italië. Voor het eerst van hun leven en dan ook nog met een VW camperbus van Aart Camperinbouw die ze op Marktplaats voorbij zagen komen. “Het mooie van reizen met een camperbus is dat je eigenlijk een stukje vrijheid koopt”, weten ze het huidige gevoel mooi onder woorden te brengen.

Enige land met code geel

In eerste instantie hadden ze het vizier gericht op Slovenië, maar de tweede golf van het COVID-19 virus gooide roet in het eten. Het werd dus Italië. “Het enige land in Europa met code geel, dus daar mochten we nog rondtrekken”, aldus het stel dat zonder verwachtingen is vertrokken maar met volle teugen heeft genoten. “Het is een prachtland met veel verschillen. Vanwege de weersvoorspellingen hebben we besloten de route andersom te doen en met de zon mee te rijden. We gingen van -5 en sneeuw in de Dolomieten naar 25 graden in Rome. Dat bleek een hele goede zet…”

Echt even uitloggen…

Helaas moest de reis met een weekje worden ingekort vanwege het oplaaiende coronavirus, maar de drie weken Italië hebben Tanja en Sander wel de ogen geopend. “Het mooie van dit soort vakanties is dat het letterlijk begint als je de voordeur uitstapt. De reis naar Italië, door de Oostenrijkse bergen, dan is het toch al vakantie? Voor ons betekent het echt even uitloggen. Even afstand nemen van het harde werken. Sander heeft z’n eigen bedrijf en ik werk 36 uur in loondienst. Nu kun je niets anders dan standje ontspanning. Heerlijk”, vertelt Tanja die benadrukt dat het zeker niet alleen maar jakkeren was. “Op z’n tijd moet je ook genieten van een mooie hike, een dagje strand en het superlekkere eten.”

Van scepsis naar enthousiasme

De VW camperbus uit Heino is de tweede camper die ze hebben gekocht. “Met de eerste was van alles mis, dus we waren eerlijk gezegd wel een beetje sceptisch. Maar, bij het eerste bezoek aan Aart zagen we meteen dat het een supermooi bedrijf is. Alles klopt hier. Ze nemen echt de tijd voor je en lopen alles met je door. We voelden dat het goed zat en dat we altijd terug kunnen komen als er iets gebeurt. Bij het tweede bezoek hebben we nog een rondje gereden en we werden steeds enthousiaster. We ontdekten toen ook nieuwe dingen zoals de standkachel. Nou, daar hebben we in de Dolomieten veel plezier aan beleefd.”

De hele straat naar Aart…

Het is natuurlijk altijd leuk om te horen hoe nieuwe klanten bij Aart Camperinbouw terecht komen. Tanja en Sander werden op het Heinose bedrijf geattendeerd door de overburen. “Die hebben een bus gekocht en het door Aart laten ombouwen. Ze waren hartstikke tevreden”, aldus het stel dat zelf nu ook tot de ambassadeurs mag worden gerekend. “Onderweg kregen we al vaak positieve reacties. En laat je de foto’s aan bekenden zien, dan zijn die ook gelijk heel enthousiast. Meer mensen in de straat? Tja, wie weet, ha ha!

Nieuwsgierig naar de andere foto’s van Tanja en Sander? Vind een grote selectie foto’s en reistips op het Instagramaccount Travel.crush

Hi, Waar kan ik je mee helpen?