Je gaat natuurlijk niet over één nacht ijs als je een verre reis wilt maken. De keuze is reuze, want elk continent heeft wel iets eigens en bijzonders. Onze keuze viel op de combinatie Chili en Argentinië. Twee buurlanden die bekend staan om de cultuurhistorie, het prachtige natuurschoon en de warme mensen. En niet onbelangrijk: de wegen zijn er over het algemeen prima! Wat we van tevoren niet hadden ingeschat, is dat we zelf zijn uitgegroeid tot een bezienswaardigheid!

Gratis broodjes

Tjonge, wat krijg je veel aandacht als je er met een VW Transporter Camperbus (T5) van Aart Camperinbouw op uittrekt. Vooral als men ziet dat je uit Europa komt en je zoals in ons geval dus helemaal in Zuid-Amerika rijdt. Een bakker is zelfs zo lyrisch over onze camperbus dat hij spontaan broodjes aanbiedt. Ook op de campings zijn we een echte attractie.

Slechts drie andere T5’s

Eerst zijn de campinggasten nog wat terughoudend, maar als ze merken dat je open staat voor een praatje weten ze hun enthousiasme niet meer voor zich te houden. Blijkbaar komt een VW Transporter Camperbus hier niet zo vaak voor. En na ruim een half jaar door Chili en Argentinië te hebben gereisd, kunnen we dat beeld bevestigen. In al die tijd hebben we slechts drie andere T5-modellen gezien.

Fluitend over de Andes

Het was één groot avontuur. Van de Atacama-woestijn in het noorden van Chili tot aan Ushuaia, de hoofdstad van Tierra del Fuego (Vuurland) in het zuiden. 13.000 Kilometer. Onze Aart VW T5 bracht ons overal waar we maar naar toe wilden. We zijn meerdere keren fluitend over de Andes getrokken en ook de onverharde wegen leverden geen enkel probleem op.

Bij goed en slecht weer

Natuurlijk kom je overal toeristen tegen. Zij moeten gebruik maken van het openbaar vervoer of excursies om op een mooie plek te komen. Wij zetten de camperbus aan de kant van de weg als we even willen rusten en/of willen genieten van die prachtige vergezichten die de twee landen in ruime mate voorradig hebben. Natuurlijk hebben we niet altijd zonnig weer gehad en op de momenten dat het met bakken naar benden komt, merk je ook weer hoe relaxed en ruim de camperbus van Aart is.

Geen moment spijt

Het moge duidelijk zijn dat we geen moment spijt hebben van deze aanschaf. Bij Aart Camperinbouw troffen we gelijkgestemden. Aan de ene kant zijn het de liefhebbers met een passie voor deze camperbussen met hefdak en anderzijds bieden ze een grote mate van professionaliteit en service. Logischerwijs begonnen we in onze zoektocht bij Volkswagen, maar daar is de service echt beneden het nulpunt. Daarna kwamen we min of meer bij toeval in Heino uit en het voelde meteen goed.

Alles is bespreekbaar

De inbouw in eigen werkplaats bevindt zich op een heel hoog niveau en bij Aart kun je ook nog eens al jouw wensen inbrengen. Een bed dat tien centimeter breder is? Geen enkel probleem bij Aart. Een bbq-aansluiting om lekker buiten te koken? Wordt geregeld! Zijn de standaard Monuta-grijze gordijnen niet helemaal jouw smaak? No worries! Alles is bespreekbaar. Er wordt naar je geluisterd en het mooie is dat Aart, Arne en hun medewerkers ook kritisch durven te zijn. Ze vragen echt waarom je iets anders wilt om er voor te zorgen dat jij de juiste keuzes maakt. Wat ons betreft, verdient Aart Camperinbouw het cijfer 10!

Van Zuid-Amerika naar Zuid-Afrika

We zijn helemaal verkocht! De VW Transporter Camperbus van Aart Camperinbouw heeft ons hart veroverd. En samen gaan we in 2020 het volgende continent veroveren: van Zuid-Amerika gaan we naar Zuid-Afrika!

Jeroen en Jeannette L’Ecluse

Hi, Waar kan ik je mee helpen?