Een ‘Familiedag’ in een nat en stormachtig Zeewolde!

Het  eerste Aart Event (19 t/m 21 april 2024) is een feit. Zoals je in de vorige blog kon lezen, waren vader en zoon Veluwenkamp aardig beduusd van het initiatief om rondom ‘hun’ campers een serieus Event te organiseren. Inmiddels is het Aart Event achter de rug en kunnen we terugkijken wat de eerste editie de deelnemers heeft gebracht!

Vroege vogels
Zeewolde. Het is 19 april 2024. Het regent stevig door, de bomen druipen en worden gegeseld door de harde wind. Het maakt dat Camping RCN aan het Veluwemeer eruit ziet alsof vandaag de herfst-sluiting zijn intrede doet.

Toch staan overal in Nederland al fanatieke VW-bus camperaars voor hun kledingkast om vol enthousiasme truien, isolatiekleding en waterdichte jacks tevoorschijn te toveren. Maar liefst 45 ‘Aart campers’ en meer dan 80 kampeerliefhebbers hebben zich ingeschreven voor het eerste Aart Event. 
De diehard camperaars voor de kledingkast zijn de eerste vroege vogels die al op 19 april met meer dan 20 campers richting Zeewolde gaan. Een dag eerder dan de officiële startdatum van 20 april. De campers, die over het algemeen als eerste of tweede auto dienst doen, worden gestart. En de groep, afkomstig uit alle hoeken van Nederland, van Barendrecht tot Groningen, gaat op weg!

Een warm welkom
Langzaam maar zeker druppelen de eerste Smallanders, Verkenners, Adventures en andere types binnen. Over de camping geleid door – gelukkig geplastificeerde- ‘Aart Event’ A4-tjes aan palen. In de verte is zelfs al een ‘Aart Camperinbouw’ vlag te ontwaren die moeite doet zich staande te houden in dit oer-Hollandse weer.

De camperaars worden warm welkom geheten door de initiatiefnemers en organisatie: Betty en Peter en Martin en Angela. Aan de aankleding zal het niet liggen, want er staat een fraaie tent waarin de grote verlichte letters AART.EVENT meteen de aandacht trekken.

De puzzel vult zich vanzelf
Als de eerste tien busjes een plek hebben gevonden, komen als vanzelf de eerste gesprekjes op gang, stellen deelnemers zich hartelijk aan elkaar voor en brengen ze al bezoekjes aan elkaars camper.

Het duurt slechts enkele uren en wildvreemden gaan met elkaar om alsof ze elkaar al jaren kennen. Ze delen één gezamenlijke passie: het echte kamperen met hun VW-bus waar Aart of Arne en niet te vergeten hun team vakbekwame medewerkers de hand in hebben gehad. De vrijdag wordt een gezellige en geslaagde dag die door veel deelnemers wordt bekroond met een etentje in de uitstekende -en behaaglijk warme- Brasserie van RCN.

Hoe ontrolt het Aart Event zich verder?
Na een koude ochtend waarbij de kacheltjes in de campers goede diensten bewijzen, is iedereen gearriveerd en staan er 45 mooie VW-campers met hun leuke hefdakjes omhoog verspreid over ‘ons gedeelte van de camping en is de sfeer minstens zo goed of nóg beter dan gisteren! Voor andere campinggasten is het een mooi gezicht om dit te aanschouwen. 

Het is ‘gluren bij de buren’ wat de klok slaat. Iedereen vertelt vol enthousiasme over handige snufjes in de bus. Men deelt vele campertips, mooie locaties en verhalen. De sfeer heeft nu écht het ‘Familiedag-niveau’ bereikt! Héél bijzonder voor 80 mensen die elkaar pas enkele uren kennen! Ook zeer opmerkelijk is het feit dat verreweg de meeste VW-camperaars vroeger met tent of vouwwagen kampeerden. Deze club is overduidelijk een groep echte kampeerders die de outdoor-broek en wandelschoenen of fiets prefereren boven het omhoog zetten van de TV-schotel van hun Concorde Prestige Elite 8.90XL camper om op de bank te hangen!

Een verrassing van de twee A’s
Zaterdag 20 april om 15.00u. wordt er een ‘officiële’ opening gehouden door de organisatie en hierna door Aart en Arne waarbij ook een drankje van de twee A’s niet ontbreekt. Gezamenlijk bieden we de familie Veluwenkamp een passend cadeautje dat door beiden, met de hun kenmerkende bescheidenheid, dankbaar in ontvangst wordt genomen.

Arne en Manon hebben nog een verrassing in petto. Iets verder staat een enorm gevaarte, geheel aan het zicht onttrokken door helder rood doek. Dat het om een bus gaat kun je zien maar hoe of wat…?

Na onthulling door Angela en Martin, de bedenkers van de naam, presenteert Arne vol trots hun nieuwste creatie, ‘de Hooglander’. Een iets grotere camper maar toch binnen de 5,5 meter lengte met vast bed, 4 persoons slapen én stahoogte. Het VW-logo op de neus heeft plaats moeten maken voor een Peugeot-leeuwtje, want de VW Crafter leende zich qua maten gewoon niet voor dit ambitieuze project. De camper is zéér smaakvol ingericht en de mooie afwerking, het kleurpalet en de koelkast die naar binnen en naar buiten opent, oogsten veel bewondering.

Een wederom geslaagde dag loopt ten einde
De zaterdag wordt afgesloten met een barbecue waarbij iedereen gezellig bij elkaar kruipt onder de terrasheaters in de tent. Terwijl de regen striemt en de wind nog steeds aan de dikke houten palen van de tent rukt, is de sfeer echt zoals het moet zijn. Men deelt elkaars salades en brood en de geanimeerde gesprekken met gelijkgezinden verdiepen zich.

Het wordt natuurlijk geen lange zwoele zomeravond tot in de kleine uurtjes! Na een hele dag buiten in dit weer is iedereen rozig geworden. Het warme camperbed, in combinatie met de Volkswagen-sokken die we bij aankomst in de goodie-bag aantroffen, lonken!

Een zonnig einde
De vogels fluiten al heel vroeg op deze zonnige zondag. Hier en daar worden buiten stoeltjes geplaatst en ontbijtjes genuttigd. Het Aart Event loopt ten einde. Menigeen zit nog lekker een uurtje in de zon alvorens huiswaarts te keren. Zonder uitzondering met een heel goed gevoel. Er wordt afscheid genomen en de algemene opinie is toch wel dat dit Event voor herhaling vatbaar is!

De organisatie kan trots zijn op het initiatief en Aart, Arne en Manon worden bedankt voor hun bijdragen aan het geslaagde Event.

Tot een volgende keer!


Alfred en Petra, trotse eigenaren van een ‘Aart Smallander XL’

Hi, Waar kan ik je mee helpen?