Lara en Joep werken samen met Aart Camperinbouw aan eigen model

Aart Camperinbouw. Het woordje ‘inbouw’ zegt heel veel over het bedrijf. In ieder geval dat je te maken hebt met vakspecialisten die dit specifieke werk voor hun rekening nemen. Maar zeker ook dat je als koper de ruimte krijgt om je eigen creativiteit in te brengen. Lara Teunissen en Joep Voskuilen hebben die kans met beide handen aangegrepen. Oftewel: ‘Holy shit, wat een mooie camper!

Voor het stel uit het Gelderse Elst is het niet alleen een prachtige manier om vakantie te vieren. Het betekent zelfs de start van een eigen camperverhuurbedrijf onder de fraaie naam ‘Holivan’. ‘Holi’ is in dit geval geen verwijzing naar hogere sferen maar het zijn de eerste letters van holiday. Het woordje ‘van’ heeft uiteraard geen nadere duiding nodig.

Van borrel in de tuin naar businessplan
“Waar een borrel in de tuin op zondagmiddag al niet toe kan leiden”, begint Lara haar verhaal. “Mijn vader heeft een transportonderneming en hij beschikte onder andere over een VW Transporter bus. Tijdens die borrel begon ik te filosoferen over een combinatie van mijn opleiding in het toerisme en zo’n type bus. De uitkomst was dat ik het eigenlijk best interessant zou vinden om een camperverhuurbedrijf te starten. Dit idee is een paar jaar op de plank blijven liggen. Tot vorig jaar. In de zomer van 2023 had ik alle tijd om het idee uit te werken tot een businessplan.”


Via Elst naar Heino
De volgende stap was de aanschaf van een bus. De eerste gedachten gingen uit naar een Fiat Ducato of een VW Crafter, maar de zoektocht eindigde op het parkeerterrein van ‘haar vader John’. “Die Transporter T6 is toch wel heel geschikt”, stelden vader en dochter vast. Maar ja, dan moet er nog wel het een en ander aan inbouw plaatsvinden. De plaatselijke camperbouwer is dan het logische eerste aanspreekpunt. “Helaas gaven ze aan geen kleinere bussen te doen. Wel verwezen ze ons door naar twee andere bedrijven waaronder Aart Camperinbouw. We hebben daar ons verhaal gedaan, er was direct een klik en ze hadden al ervaring met het werk voor andere camperverhuurbedrijven.”

Anders dan andere camperbussen
Alle lichten voor de samenwerking stonden dus snel op groen. En toen kwamen de wensen en ideeën van Lara op tafel. “Ik wilde iets anders dan de bestaande camperbussen.” De samenvatting? “De luxe van een huisje op wielen maar dan wel met een industriële, Scandinavische look. In een hufterproof uitvoering omdat het vooral bestemd is voor de verhuur.” 

Een verrassend interieur
De foto’s geven een prima beeld, maar voor de nieuwsgierigen onder de lezers geven we graag nog enkele details prijs. Zo is de klassieke zitplek voor vier personen, waarbij de bank in de avonduren dienst doet als bed, vervangen door een bank en tafel in U-vorm. Ook de kleurstelling van het interieur met taupe en wit als dominante kleuren is verrassend. Net als de sierkussens in de bank. Al met al kan het zo zijn ‘weggeslopen’ uit één van de woon- en stylingprogramma’s op tv.


Verkenner XL met Hooglander-trekjes
Aart Camperinbouw ging helemaal mee in deze nieuwe ideeën. “Superleuk om te zien en ervaren dat men hier zo open staat voor verandering”, geeft Lara aan. Dankzij deze eendrachtige samenwerking ontstond eigenlijk een nieuw soort model. “De bus is een Verkenner XL geworden en daar hebben we een paar dingen in verwerkt van de Hooglander die recent op de markt is gekomen”, aldus de eigenaar van Holivan die beseft dat het ook voor Aart een uitdagend project was. “Het is een stukje maatwerk geworden waarmee we zeker ook de jongere generatie camperaars – achter in de 20 / begin 30 zonder kinderen – hopen aan te spreken.”
Zonder dat we de illusie hebben volledig te zijn, willen we hier toch een aantal elementen van de Holivan 1.0 benoemen:

*Een hefdak met aan de binnenkant een lattenbodem om het gevoel van warmte te creëren;
*Een visgraatvloer, eveneens met houtlook
*Twee werkplekken voor remote werken dankzij een tafel in de schuifdeur van het keukenblok|
*Zonnepanelen op het dak van de camperbus om enkele dagen zonder elektriciteit in de vrije natuur te kunnen verblijven


Een realistische toekomstdroom
Het heeft er alle schijn van dat Holivan een zonnige toekomst tegemoet gaat. Al moet Lara blijkbaar nog een beetje wennen aan het idee. “Eerlijk gezegd had ik tot anderhalve maand geleden geen idee hoe het zou gaan lopen. Ook vanuit de wetenschap dat je het de tijd moet geven. Maar ineens kwamen allerlei aanvragen binnen. Twee voor midden juni en daarna nog drie voor de laatste weken van juni. Zowel weekendjes als weekjes.”

Met die eerste verhuurperiodes komen ook de eerste reviews binnen: “Een superbus die heerlijk relaxed over de weg zoeft en alles in zich heeft dat je nodig hebt. Wij hebben er van genoten!” Of: “Zo’n fijne bus! Goed en smaakvol ingericht.” Dat zijn recensies waarmee je thuis kunt komen. Een mooie stimulans voor het jonge bedrijf. “De kans dat we voor de tweede keer zaken gaan doen met Aart is best groot”, glundert Lara. 

Geef een reactie

Hi, Waar kan ik je mee helpen?