Tsjonge, wat overkomt ons? We zijn ‘Ondernemer van het Jaar 2022!’

Ondernemer van het Jaar 2022

Als collega-ondernemers uit het dorp op bezoek komen, dan voelt dat in eerste instantie natuurlijk hartstikke vertrouwd. Maar nu kwamen ze net iets serieuzer binnen dan gewoonlijk. De delegatie van ondernemersvereniging Heino Aktief had een blijde boodschap voor ons in petto. We waren genomineerd voor de verkiezing ‘Ondernemer van het Jaar 2022’. Nou, dat was even schrikken!

Maar nadat we van de schrik waren bekomen, is het natuurlijk een hele eer om door andere plaatselijke bedrijven te worden voorgedragen. En dan begint het pas. Want, we werden geacht om onszelf tijdens het ondernemersuurtje van het jaarlijkse dorpsfeest (Pompdagen) te presenteren. Nou, als er iets is dat wij ambachtslieden niet zo leuk vinden, dan is het wel om op een podium én in de belangstelling te staan. Maar goed, je moet wat over hebben voor het goede doel!

Appels en peren

Nadat de datum van de verkiezing – 18 augustus – dichterbij kwam, groeide de nervositeit. Zeker omdat je het opneemt tegen twee sterke kandidaten. De andere genomineerden waren de Albert Heijn supermarkt en damesmodewinkel Mooi by Suzanne. Elk goed in hun vakgebied. Voor de bezoekers van het ondernemersuurtje was het dan ook niet gemakkelijk om een keuze te maken. Iets van appels met peren vergelijken…

Je wordt nog fanatiek ook…

De kracht van verkiezingen – hoe klein ze ook zijn – is dat je wilt winnen. Niks Olympische gedachte van meedoen is belangrijker dan winnen. Dus, het was niet alleen de nervositeit die groeide. Ook het fanatisme! Die presentatie moest klinken als een klok. En dan moeten we het uit handen geven en afwachten wat het oordeel wordt. De organisatie had een leuk, simpel en doeltreffend systeem bedacht waarbij iedere ondernemer twee muntjes kreeg. Deze konden worden gedeponeerd in één van de drie buizen. De naam was zichtbaar, maar de inhoud niet. Dus, de spanning was om te snijden!

Een onbeschrijflijk grote eer

De laatste Ondernemer van het Jaar – Dennis Dijkman, eigenaar van Dijkman Zonne-Energie – mocht de winnaar bekend maken door het verhullende plastic weg te halen. Hierdoor werden de stapels muntjes zichtbaar en was het duidelijk dat Aart Camperinbouw had gewonnen. Twaalf maanden lang mogen we ons Ondernemer van het Jaar in Heino noemen en dat is een onbeschrijfelijk grote eer.

Trots op het hele team!

En daar sta je dan ineens. Met het driedimensionaal vervaardigd beeldje en een grote bos bloemen in de handen. Het beeldje heeft een mooie plek gekregen op het kantoor van Aart Camperinbouw. Om er maar mee aan te geven dat het een onderscheiding is voor ons hele team. Ik ben zo trots als een pauw op deze mooie waardering, maar die hebben we alleen gekregen dankzij onze krachtige en flexibele medewerkers. En natuurlijk betrek ik graag mijn vader, naamgever en grondlegger van ons familiebedrijf die eerder dit jaar het estafettestokje aan mij overdroeg, in dit eerbetoon!

Arne Veluwenkamp

Fotocredits; Maeike Blauw Fotografie

Geef een reactie

Hi, Waar kan ik je mee helpen?